Få et konsulent besøg – Uanset hvor i landet du bor

Radonsikring

 

Hvad er Radon?

Radon er en naturlig fremkommende gas, der på normal vis siver op gennem jordbunden og ind gennem underlaget i huse og andre bygninger. Radon er svær at bemærke og vil som oftest først blive bemærket når man allerede er i den uheldige situation, at have indåndet gassen. 

Ved at følge et Radon-kort, kan du hurtigt få et overblik over alvoren i netop dit område. Heldigvis for de fleste huse, skal der ikke mere til end en simpel inspektion. Derefter har vi en ganske enkel løsning til, hvordan dit hus bliver Radonsikret.

Radonsikring af kælder – hvorfor?

Bruger du din kælder ofte? Har du omdannet den til et hobbyrum, et vaskerum eller noget helt tredje? Så skal du læse med her og sikre dig at du kan opholde dig i din kælder uden potentielle sundhedsproblemer.

Mange husejere vil gerne inddrage kælderen i beboelsen. Det giver god mening, da det er gode uudnyttede kvadratmeter, der kan give den ekstra plads man virkelig har glæde af i hverdagen.

I disse tider med høje huspriser kan det desuden være et godt og billigere alternativ til ny- eller tilbygning, som samtidig kan hæve værdien af ens bolig betragteligt.

Der kan dog være flere problemer med at konvertere kælderen til bolig.

For det første kan nogle kældre være udsat for fugtophobning og heraf følgende skimmelsvamp, som alle ved, udgør en alvorlig sundhedsrisiko.

Der er dog også andre og mere ”hemmelige” farer man skal være opmærksom på.

Har du nogensinde hørt om ”Radon”? Det er en af de alvorlige ledsagere til ekstremt ubehag og årsagen til at din kælder måske ikke er så benyttelig som du havde håbet på. Når væggene er pudset op, tapetet er valgt, malingen strøget på og alle møbler og maskiner sat klart til brug, så er Radon lige netop den ene ting du bare ikke må overse.

Radon – Den skjulte fare

Radon er en naturlig fremkommende gas, der på normal vis siver op gennem jordbunden og ind gennem underlaget i huse og andre bygninger. Radon er svær at bemærke og vil som oftest først blive bemærket når man allerede er i den uheldige situation, at have indåndet gassen. 

Radon er en gasart, som findes i jorden og bliver suget gennem mure og vægge og ind i vores boliger. Radonsikring har, som navnet indikerer, som formål, at sikre dig mod at denne indtrængen.

Radon findes overalt omkring dig. Når Radon henfalder bliver det til det der hedder en radioaktiv isotop. Det kan lyde farligt, men det er faktisk ikke en stor sundhedsrisiko, så længe du befinder dig i fri luft, da både tøj, luft og andet materiale beskytter dig mod stråling.

Problemet opstår, når du opholder dig i et ikke radonsikret rum, med høj radon koncentration, i længere tid af gangen, og derved indånder større mængder af Radon.

Radon er skyld i ca. hvert 10. tilfælde af lungekræft

Radon er i sig selv ikke en skadelig gas, men når det kommer til kroppen, er det yderst alvorligt og kan i de værste tilfælde føre til åndedrætsbesvær og sygdomme som lungekræft. Det formodes at Radon er skyld i op til 300 dødsfald om året, svarende til 9 procent af alle lungekræftdødsfald. Af netop den årsag bør man være opmærksom på at din kælder er sikret mod Radon.

Ja, det er faktisk rigtigt. Radon er derved et meget overset problem, som tilmed kan ramme store dele af befolkningen.

Der er mange faktorer der spiller ind, i forhold til hvem der bliver ramt. Er du ryger, har du eksempelvis større risiko for at blive ramt.

En ting er dog sikkert: jo større koncentrationer du udsætter dig selv for – jo større er chancerne for at blive ramt.

Læs mere om farerne ved radon HER https://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/sa-farlig-er-radon

Informationer

Byg Garanti

For at sikre du kan føle dig tryg, er vi som en selvfølge medlem af bygs garantiordning.

Byg Garanti sikrer dig som forbruger, så du ved synlige fejl eller mangler vil få udbedret for op til 150.000 kr. pr. bygge sag i op til 3 år efter den er afsluttet.

Hos os er det en selvfølge og med byg i ryggen er det en garanti.

Hvordan holder vi dig sikret mod Radon?

Normalt kan det løses ved at vi iværksætter en tætning af husets sokkel og selve terrænkonstruktionen. Det kan lyde lidt omfattende, men vi lover dig at det er umagen værd. Efterfølgende kan benytte dig af din dejlige kælder, som du havde håbet på.
 
Som altid bestræber vi os efter at tilbyde dig den bedste service, da vores værdisæt hedder tryghed, kvalitet og kompetence. Vi behandler dit hjem med stor ydmyghed og med fokus på at løse opgaven på bedst mulig vis.
 
Det er blevet lovpligtigt at Radonsikre nye byggerier. Det gælder både huse, lagerbygninger og selv store indkøbscentre. Bor du i et nyere byggeri, som gælder huse der er bygget efter år 1998, så burde du være sikret gennem lovpligtig Radonsikring.
 
Vi er medlem af Bygs Garantiordning, hvilket betyder at vi tager vores fag alvorligt og i dette tilfælde vil sikre dig den rette tætning af dit hus. Vi holder os løbende opdaterede på nødvendige kurser og uddannelser, således at vi opretholder de lovpligtige standarder, når det kommer til at Radonsikrer din kælder.
 

Få tryghed med Radonsikring.

Med en professionel udført radonsikring, kan du får tryghed for, at du ikke udsætter dig selv for fare.

Det er dog vigtigt at du allierer dig med en ekspert, da Radonsikring er en højt specialiseret affære, der kræver en høj grad af ekspertise og en højt specialiseret udstyr.

Bliver det gjort forkert, er arbejdet spildt, da Radon vil søge udenom og igennem forhindringer og ind i de ”sikrede” områder.

Fugtspecialisten har mange års erfaring i at radonsikre alle typer af boliger og ejendomme. Du kan derfor trygt overlade opgaven til os. Vi gennemgår altid omfanget af opgaven sammen med dig, og starter ikke arbejdet før vi har en aftale.

 

Har du brug for rådgivning?

Her hos Fugtspecialisten kan vi selvfølgelig være behjælpelige med denne type opgave og tilbyder en uforpligtende dialog om netop din situation. Det er sundere at forebygge end det er at symptombehandle, så kontakt os med det samme, så finder vi en løsning der passer til din bolig og fremtidssikrer jeres helbred.
 
Du kan kontakte os på tlf.: 61 26 21 21 eller mail.: fugtspecialisten@thoniel.dk
 
Vi ser frem til at høre fra dig!

De bedste materialer er forudsætningen for et godt resultat

Derfor samarbejder vi med de bedste leverandører, til fordel for både dig og os

 

Vores kunder siger

Vi er VIRKELIG tilfredse med Thomas…

-Nadia Harritz, via Truspilot

Super service fra Thomas.

-Jørgen Carstensen, via Truspilot

Super service og super håndværk.

-Katrine Juhl, via Truspilot

Følg os på Facebook!

fugtskader udbedring, fugtproblemer
fugtskader udbedring, fugtproblemer
fugtskader fjenelse, fjern skimmelsvamp, fugt i huset, fugt i væg
fugtskader, fugtskade i huset, fugt i huset, fugtsikring, fugt i kælder

Vi dækker hele Danmark herunder:

  • Sjælland
  • København
  • Århus
  • Aalborg
  • Horsens
  • Odense

 

Fugtspecialisten ApS

Nykær 65, 9. tv.
2605 Brøndby
Telefon: 61 26 21 21
Mail: Fugtspecialisten@thoniel.dk
CVR.: 38487523
Byg Garanti

Fugtspecialisten - kom af med fugt og skimmelsvamp

Lad mig kontakte dig

At beskrive en fugtskade på skrift kan være svært hvis man ikke er fagmand.

Så lad mig ringe dig op, så stiller jeg de relevante spørgsmål, så kan du bruge tiden på det du er bedst til.

Lad mig kontakte dig

Tak for din besked!