Radonsikring

Overvejer du at få installeret radonsikring i din kælder, da du mistænker, at der kan være et forhøjet niveau af radon? Så er Fugtspecialisten den perfekte fagmand til at installere det for dig.

Få et konsulent besøg – Uanset hvor i landet du bor

Fordele ved radonsikring af kælder

Bruger du din kælder ofte? Har du omdannet den til et hobbyrum, et vaskerum eller noget helt tredje? Så skal du læse med her, da radonsikring af din kælder, kan sikre dig, at du kan opholde dig i din kælder uden potentielle sundhedsproblemer.

Mange husejere vil gerne inddrage kælderen i beboelsen

Mange husejere vil gerne inddrage kælderen i beboelsen. Det giver god mening, da det er gode ubenyttede kvadratmeter, der kan give den ekstra plads, som man virkelig har glæde af i hverdagen.

I disse tider med høje huspriser, så kan det desuden være et godt og billigere alternativ til ny- eller tilbygning, som samtidig kan hæve værdien af ens bolig betragteligt.

Der kan dog være flere problemer med at konvertere kælderen til bolig.

For det første kan nogle kældre være udsat for fugtophobning og heraf følgende skimmelsvamp, som alle ved, udgør en alvorlig sundhedsrisiko.

Der er dog også andre og mere ”hemmelige” farer man skal være opmærksom på.

Har du nogensinde hørt om ”radon”? Det er en af de alvorlige ledsagere til ekstremt ubehag og årsagen til, at din kælder måske ikke er så benyttelig som du havde håbet på.

Når væggene er pudset op, tapetet er valgt, malingen strøget på og alle møbler og maskiner sat klart til brug, så er radon lige netop den ene ting du bare ikke må overse.

Byg Garanti

For at sikre du kan føle dig tryg, er vi som en selvfølge medlem af Byg garantiordning.

Byg Garanti sikrer dig som forbruger, så du ved synlige fejl eller mangler vil få udbedret for op til 150.000 kr. pr. bygge sag i op til 3 år efter den er afsluttet.

Hos os er det en selvfølge og med Byg Garanti i ryggen er det din garanti.

Risiko ved ikke at udbedre din fugtskade

Udvikling af astma og allergier
Skimmelsvamp sender spore rundt i huset og spreder sig
Ubehageligt lugtgener

Radon - Den skjulte fare

Radon er en naturlig fremkommende gas, der på normal vis siver op gennem jordbunden og ind gennem underlaget i huse og andre bygninger. Radon er svær at bemærke og vil som oftest først blive bemærket, når man allerede er i den uheldige situation at have indåndet gassen.

Ved at følge et Radon-kort, kan du hurtigt få et overblik over alvoren i netop dit område.

Heldigvis for de fleste huse, skal der ikke mere til end en simpel inspektion.

Derefter har vi en ganske enkel løsning til, hvordan dit hus bliver Radonsikret.

Radonsikring har, som navnet indikerer, som formål, at sikre dig mod den skjulte indtrængen af radon.

Radon findes overalt omkring dig. Når Radon henfalder, bliver det til det der hedder en radioaktiv isotop. Det kan lyde farligt, men det er faktisk ikke en stor sundhedsrisiko, så længe du befinder dig i fri luft, da både tøj, luft og andet materiale beskytter dig mod stråling.

Problemet opstår, når du opholder dig i et ikke radonsikret rum, med høj radon koncentration i længere tid ad gangen, og derved indånder større mængder af Radon.

Radon er skyld i ca. hvert 10. tilfælde af lungekræft

Radon er i sig selv ikke en skadelig gas, men når det kommer til kroppen, er det yderst alvorligt og kan i de værste tilfælde føre til åndedrætsbesvær og sygdomme som lungekræft.

Det formodes at radon er skyld i op til 300 dødsfald om året, svarende til 9 procent af alle lungekræftdødsfald.

Af netop den årsag så bør du være opmærksom på at din kælder er sikret mod radon.

Ja, det er faktisk rigtigt. Radon er derved et meget overset problem, som tilmed kan ramme store dele af befolkningen.

Der er mange faktorer der spiller ind, i forhold til hvem der bliver ramt. Er du ryger, har du eksempelvis større risiko for at blive ramt.

En ting er dog sikkert: jo større mængder du udsætter dig selv for – jo større er chancerne for at blive ramt.

Hvis du er yderligere interesseret i hvad farerne ved radon kan være, så kan du læse mere om det på Videnskabs hjemmeside.

Hvordan sikrer vi dig ved radonsikring?

Normalt kan det løses ved, at vi iværksætter en tætning af husets sokkel og selve terrænkonstruktionen. Det kan lyde lidt omfattende, men vi lover dig at det er umagen værd. Efterfølgende kan du benytte dig af din dejlige kælder, som du har lyst til.

Som altid bestræber vi os efter at tilbyde dig den bedste service, da vores værdisæt består af tryghed, kvalitet og kompetence

Vi behandler dit hjem med stor ydmyghed og med fokus på at løse opgaven på bedst mulig vis.

Det er blevet lovpligtigt at Radonsikre nye byggerier. Det gælder både huse, lagerbygninger og selv store indkøbscentre.

Bor du i et nyere byggeri, som gælder huse der er bygget efter år 1998, så burde du være sikret gennem lovpligtig Radonsikring.

Vi er medlem af Bygs Garantiordning, hvilket betyder at vi tager vores fag alvorligt, og i dette tilfælde vil vi sikre dig den rette tætning af dit hus.

Vi holder os løbende opdaterede på nødvendige kurser og uddannelser, således at vi opretholder de lovpligtige standarder, når det kommer til at Radonsikre din kælder.

Med en professionelt udført radonsikring, er dit helbred sikret mod at blive udsat for fare.

Det er dog vigtigt, at du allierer dig med en ekspert, da radonsikring er en højt specialiseret affære, hvilket vi mestrer til perfektion.

Det kræver bl.a. en høj grad af ekspertise og højt specialiseret udstyr at installere. Dette er vi yderst kompetente til at udføre, da det er en del af dét vi specialiserer os i til hverdag. Bliver det gjort forkert, er arbejdet spildt, da radon vil søge forbi forhindringer og ind i de ”sikrede” områder.

Fugtspecialisten har mange års erfaring i at radonsikre alle typer af boliger og ejendomme. Du kan derfor trygt overlade opgaven til os. Vi gennemgår altid omfanget af opgaven sammen med dig, og starter ikke arbejdet, før vi har en aftale.

Derudover er vi medlem af byg garanti, som i tilfælde af synlige fejl eller mangler, forsikrer dig helt op til 150.000kr op til 3 år efter opgaven er udført.

Drømmen om et sundt indeklima – Få besøg af en fugtspecialist

Der findes flere forskellige muligheder for radonsikring af din bolig. Nogle af de mest almene er:

Først og fremmest skal du dog sørge for at få målt radonniveauet i din bolig, så du kender omfanget af problemet, før du begynder med at radonsikre en eksisterende bolig. Dette kan vi naturligvis godt hjælpe dig med.

Vi kan ud fra en måling meget bedre finde ud af, hvad du kan og burde gøre for at reducere radonniveauet.

Myndighederne anbefaler som tommelfingerregel følgende:

Man bør hvis man har en kælder eller krybekælder selv sørge for at få installeret noget ventilation, som kan forhindre at radonniveauet bliver for højt.

Derudover kan den også mindske risikoen for, at der skabes kondens grundet den potentielle kombination mellem kold og varm luft, alt afhængig af temperaturen i vejret og kælderen.

Du kan som det mindste lufte ud når det er koldest udenfor – det vil typisk være sen aften eller tidlig morgen.

Kontakt os i dag for at høre nærmere

Hvis der er noget du er i tvivl om, eller har spørgsmål til, så kontakt os endelig. Vi hos Fugtspecialisten kan selvfølgelig være behjælpelige med denne type sikringsopgave, og tilbyder en uforpligtende dialog vedrørende netop din situation. Vi mener, at det er sundere at forebygge, end det er at symptombehandle.

Kontakt os med det samme, så finder vi en holdbar løsning, der passer til din bolig og fremtidssikrer jeres helbred. Du kan kontakte os pr. telefon 61 26 21 21, mail eller via vores kontaktformular.

Vi ser frem til at høre fra dig!